home -
test uzelf - waarom? - hoe werkt het? - wie ben ik? - vragen - route - contact - voor clienten - links - resultaten - prijzen
 
   

Vragen

Kan ik afvallen door onze darmspoelingen?

Door het reinigen van de dikke darm worden mensen zich meer bewust van hun eetpatroon. Ik verwijs u dan door naar een voedingsdeskundige of een therapeut.
Een gezond eetpatroon kan bijdragen tot een beter lichaamsgewicht.
Tijdens het intakegesprek wordt per persoon dit eetpatroon besproken.

Wordt door de behandeling de darmflora vernietigd?

Juist in de vervuilde darm is de darmflora vaak verstoord. Na het spoelen kan de darmflora zich eindelijk weer eens herstellen, waarbij een probiotica als extra ondersteuning kan dienen.

Is deze darmspoeling nieuw?

Bij veel culturen zijn de problemen van vervuilde darmen al van oudsher bekend. In het begin van de vorige eeuw verkondigde Professor Metsjnikov, de opvolger van Pasteur, dat de dikke darm een gevaarlijke last was.

2000 jaar geleden werd de dikke darm al gespoeld via de steel van een kalebas die met water was gevuld.

Zijn vasten en een goede reinigingskuur niet voldoende?

Er bestaan vele manieren om ons systeem te reinigen. Met deze darmreiniging wordt echter de volledige dikke darm gespoeld, van begin tot einde, voor een optimaal resultaat (bronvermelding; A. Ten Haaf).
Vanzelfsprekend is het van belang dat de cliënt bewuster gaat eten om de conditie van de darmen op peil te houden.

In het algemeen is het aan te bevelen de dikke darm periodiek te laten reinigen, bijvoorbeeld om de vier maanden. Als u langer wacht, wordt de kans groter dat u opnieuw meer dan één behandeling nodig zult hebben, mede afhankelijk van uw leef- en eetgewoontes.

Kan ik ook zelf een klysma doen?

Een klysma kan soms veel verlichting geven, echter bij een gewoon klysma wordt slechts het laatste gedeelte van de dikke darm gereinigd. De gedeeltes waar zich de meeste afvalstoffen ophouden, worden bij lange na niet bereikt.

Is een verwijzing van de huisarts nodig?

Net als klysma's is Colon hydrotherapie (darmspoeling) geen medische behandeling. Het is het reinigen van de dikke darm om de gezondheid op peil te brengen of te houden, zoals ook lichamelijke oefening, gezonde voeding, ontspanning dat doen. Indien gewenst kunt u natuurlijk altijd advies inwinnen bij een huisarts.

Wie komen niet in aanmerking?

Onder andere mensen die zwanger zijn, mensen die lijden aan de ziekte van Crohn of maag- of darmontstekingen komen niet voor een behandeling in aanmerking. Op het intakegesprek wordt het een en ander met u doorgenomen.

Wat zijn de resultaten?

Klik hier om persoonlijke ervaringen van cliŽnten bekijken

Lees verder...

 

Relees  

Speciale Actie

Relees Hydrotherapie
Hoekerstraat 21
1503 AK Zaandam